loader
15. junij 2020, Rok Ledinek Čas branja: 4min

Vpliv epidemije covid-19 na področje fizioterapije

Kdo si je mislil, da bomo po mirnem začetku leta naleteli na situacijo, ki spominja na zgodbe iz filmov. Pojav epidemije s Covid-19 je dramatično spremenil naša življenja in upočasnil cel svet. Ljudje smo morali začasno..

Preberi več
12. maj 2020, Damjan Osrajnik Čas branja: 5min

Pouk na daljavo v času koronavirusa

Minevata skoraj dva meseca, odkar smo zaprli šolska vrata in hitro smo se morali prilagoditi na nov način dela. To predstavlja nov izziv za nas zaposlene v šoli, ravno tako za učence, še posebej pa za starše, ki so bili (tako kot mi) čez noč postavljeni v vlogo, da opravljajo veliko delo..

Preberi več
11. maj 2020, Klara Prause Čas branja: 5min

Delo babic in epidemija Covid-19

Koronavirus spremljam že od samega začetka, ko se nam je v Sloveniji zdel še daleč, kot da je neznanec, ki se nam ne more približati. Prebrala sem vsak članek, saj se je ravno v času največjega izbruha na Kitajskem mož vračal s službenega potovanja.

Preberi več
04. maj 2020, Vita Štukovnik, v sodelovanju s skupino za duševno zdravje na NIJZ Čas branja: 2min

Kako dobro spati v obdobju epidemije

Spanje je nujno za naše dobro telesno in duševno delo- vanje. V obdobjih večjih duševnih in telesnih obremenitev, kot je trenutna epidemija, pa moramo spanju nameniti še...

Preberi več
04. maj 2020, Vita Štukovnik Čas branja: 2min

Vabilo - Sodelovanje v študiji o spanju pri študentih v času epidemije

Številne študije že kažejo na povezavo med spanjem in našim zdravjem. Ljudje, ki spijo bolje, se običajno bolje počutijo, prav tako pa imajo manj zdravstvenih težav. Na Oddelku za psihologijo FF UM izvajamo raziskavo..

Preberi več
04. maj 2020, Katja Sever Čas branja: 3min

Medicinci s srcem ali kako smo študentje stopili skupaj in združili moči v času epidemije COVID-19

Začetek novega desetletja je obetal veliko. Marsikdo je fantaziral o pomladanskem nakupovanju v Avstriji, prvomajskem oddihu nekje ob morju ali pa o obisku..

Preberi več
24. april 2020, Vida Črešnar Čas branja: 2min

Spremembe

12.3. je bil dan, za katerega smo vsi vedeli, da pride in ki je ravno tako kot vam, tudi nam, zdravstvenim delavcem, dneve, delo…postavil na glavo. Sama sem specializantka družinske medicine in delam na Koroškem..

Preberi več
23. april 2020, Primož Osojnik Čas branja: 3min

Delovanje gasilske brigade Maribor v času Covid-19

Kar se tiče delovanja gasilskih enot v povezavi s širjenjem novega koronavirusa, imamo vsi enake probleme. Največja skrb se je pojavila predvsem zaradi neoperativnosti enot, zaradi povečanega števila okuženih gasilcev.

Preberi več
23. april 2020, Blaž Štruc Čas branja: 6min

Pravni vidiki vpliva novega koronavirusa na pogodbena razmerja

Celoten sistem t. i. pogodbenega prava sloni na temeljnem načelu pacta sunt servanda, ki pomeni, da je dogovore potrebno spoštovati in jih izpolniti, kot je bilo dogovorjeno.

Preberi več
22. april 2020, Tadeja Švajger Čas branja: 9min

Novi koronavirus je prisoten med nami - kaj pa zdravila in cepivo?

Nov koronavirus je najpomembnejši globalni zdravstveni izziv našega življenja. COVID-19 je za naš imunski sistem nov, proti njemu nihče ni imun..

Preberi več
09. april 2020, Sara Tement Čas branja: 5min

Priporočila v povezavi z opravljanjem dela od doma

Aktualna krizna situacija vpliva tudi na delo psihologov na kadrovskem področju, na njihove zmožnosti opravljanja dela in na delovne organizacije,..

Preberi več
07. april 2020, Sara Tement, Katja Kerman Čas branja: 2min

Vabilo k sodelovanju v raziskavi o delo od doma

V luči širjenja okužbe Covid-19 smo kot posamezniki in kot družba na veliki preizkušnji. Za vse je to obdobje skrbi glede zdravja..

Preberi več