loader

Namen projekta

Namen projekta je analiza širjenja koronavirusa (COVID-19) v Sloveniji, v primerjavi z nekaterimi drugimi državami v Evropski Uniji. Opiramo se na zanesljive podatkovne vire, s čimer želimo doseči objektivnost našega poročanje. Eden izmed glavnih ciljev projekta je tudi predikcija širjenja na podlagi razpoložljivih podatkov. Pričakujemo, da bo projekt pomagal širši zainteresirani javnosti k ustvarjanju čim boljše in realne slike o koronavirusu, njegovem širjenju in dejanski resnosti situacije, v kateri smo se znašli.

Viri podatkov

* Podatke navkrižno preverjamo. Tako želimo zagotoviti čim bolj objektivno poročanje.

Vizualizacije Alpaka

Vse vizualizacije so nastale tekom projekta Alpaka in so avtorsko delo.
* Izjema je le zavihek Vizualizacije - Svet. S spletno stranjo coronalive.info (Avtor: Primož Cigoj) smo namreč izmenjali del grafov in vizualizacij. Tako se na naši strani (zavihek Vizualizacije - Svet) nahaja povzetek njihovih vizualizacij za celoten svet, na njihovi (https://www.coronalive.info/country/Slovenia) pa so vključeni podrobnejši grafi za Slovenijo.

Vgradnja vizualizacij na vašo spletno stran

Ponujamo možnost vgradnje naših vizualizacij na poljubno spletno stran – kontaktirajte nas.

Kontakt

koronavirus[at]alpaka.si.

Zakaj Alpaka?

Izjava avtorjev: "V tistem času sva prvič v živo spoznala tudi te čudovite živali, ki človeku rade zaupajo in se v njegovi bližini počutijo dobro in varno. So inteligente živali, mirnega značaja. So radovedne in zelo pozorne. Njihove velike oči izžarevajo prijaznost. Alpakine karakterne značilnosti z lahkoto preslikamo na posameznika oziroma vrline, ki so v življenju pomembne."

Opozorilo

Na tem mestu želimo opozoriti, da grafi včasih ne dajejo povsem jasne slike, zato je pomembna pravilna interpretacija in poznavanje razmer. Prav tako je pomembno vedeti, da so uradne statistike v primeru epidemije koronavirusa vezane na število opravljenih testiranj, vemo pa, da mnogih, za katere se ocenjuje, da so okuženi, saj so denimo znotraj družin potrjeno okuženih, ta statistika sploh ne zajema.
© covid-19.alpaka.si