loader

Sodelovanje na predavanju "Ko medicina in fizika srečata medicino" (10.04.2020)

Avtor portala Nace Štruc je sodeloval na predavanju za člane Domus Medica. Sodelovalo je več kot 80 zdravnikov iz različnih krajev v Sloveniji.


Preberi več

Zdravniška zbornica(02.04.2020)

"Analizo podatkov in vizualizacijo širjenja COVID-19 v Sloveniji - dnevno pripravljata tudi Nace in Blaž Štruc iz občine Radlje ob Dravi, ki sta se vizualizacije podatkov iz uradnih virov lotila v okviru neprofitnega projekta Alpaka"


Preberi več

STAznanost (30.03.2020)

"Zanimanje za grafično predstavljene podatke v zvezi s koronavirusom precejšnje. Radlje ob Dravi, 30. marca - V aktualnih razmerah širjenja novega koronavirusa se zanimanje za grafično predstavljene podatke v zvezi z epidemijo povečuje..."

Preberi več

Večer (25.03.2020)

"V zadnjih tednih smo se v Sloveniji znašli v nepredvidljivi situaciji. Navkljub dejstvu, da so žarišča širjenja novega koronavirusa v Italiji oddaljena le nekaj sto kilometrov, smo se resnosti situacije zavedali šele takrat, ko je bila epidemija že tako rekoč pred vrati..

Preberi več

SPIRIT Slovenia - 24.04.2020

Namen projekta je analiza širjenja koronavirusa (COVID-19) v Sloveniji, v primerjavi z nekaterimi drugimi državami v Evropski Uniji. Opirajo se na zanesljive podatkovne vire, s čimer želijo doseči objektivnost poročanja.


Preberi več

STA (30.03.2020)

"Zanimanje za grafično predstavljene podatke v zvezi s koronavirusom precejšnje. Radlje ob Dravi, 30. marca - V aktualnih razmerah širjenja novega koronavirusa se zanimanje za grafično predstavljene podatke v zvezi z epidemijo povečuje..."

Preberi več

Koronavirus - spletna aplikacija Alpaka Covid-19 (01.05.2020)

V teh dneh lahko na številnih spletnih aplikacijah spremljamo širjenje novega koronavirusa. Med inovativnejše spadajo tudi slovenske aplikacije. Ena od njih je Alpaka. Gre za analizo o širjenju bolezni covid-19 v Sloveniji in je dosegljiva na spletnem naslovu covid19.alpaka.si. Razvila sta jo brata Štruc iz Radelj ob Dravi.


Preberi več

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede (09.04.2020)

V teh dneh lahko na številnih spletnih aplikacijah spremljamo širjenje novega koronavirusa. Med inovativnejše spadajo tudi slovenske aplikacije. Ena od njih je Alpaka. Gre za analizo o širjenju bolezni covid-19 v Sloveniji in je dosegljiva na spletnem naslovu covid19.alpaka.si. Razvila sta jo brata Štruc iz Vuhreda. Da gre za dobrodošlo strokovno napoved vuhreških bratov Naceta in Blaža, ki sta v analizo vložila veliko znanja in napora, ocenjuje duhovnik dr. Ivan Rojnik. »Hvala Bogu, da nam virtualne oblike sporočanja pomagajo pri obvladovanju težkih razmer, v katerih smo se znašli,« je v podporo mladima raziskovalcema zapisal dr. Rojnik.


Preberi več

Ognjišče (02.04.2020)

Doktorski študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru Nace Štruc in njegov brat Blaž Štruc sta ustvarila spletno stran za analizo in vizualizacijo podatkov o širjenju bolezni COVID-19 v Sloveniji: covid19.alpaka.si. Projekt je zagotovo zanimiv tudi za družboslovne informatike - vredno ogleda!


Preberi več

Uradna stran občine Maribor COVID-19

Pomagajmo si Med nami so ljudje, ki potrebujejo pomoč in tisti, ki jo lahko nudimo. Bodimo solidarni in si pomagajmo!

Coronalive.info - Slovenia

"Public Contribution Corona Live is an informative website that shows a regularly updating statistics on illness world’s state."

Protikoroni.si

Spletna stran je namenjena pregledu informacij o trenutnem stanju in epidemiji s koronavirusom za Slovenijo in svet, zbrano iz večih uradnih virov.


Uradna stran Občine Radlje ob Dravi

Naši grafi se od včerajšnjega večera (08.04.2020) nahajajo tudi na spletni strani Občina Radlje ob Dravi Vizualizacije so oblikovno in vsebinsko prilagojene naši regiji – tako se najprej prikazujejo podatki s Koroške, v nadaljevanju pa bodo prikazane tudi informacije stanja okužb v občini Radlje ob Dravi.